Print at Oct 16, 2019 3:40:45 PM
Posts: 57   Pages: 6   [ Previous Page | 1 2 3 4 5 6 | Next Page ]
View all posts in this thread on one page
Posted by Puybaret at Mar 8, 2010 10:42:29 AM
Re: Sweet Home 3D 2.3
By the way, version 2.3 final is getting closer.
The version 2.3 Beta 17 released this morning includes English, French, Portuguese, Italian, German, Swedish, Czech, Hungarian, Greek, Bulgarian, Russian, Chinese (Simplified) and Japanese translations of the menus and dialog boxes.
Thanks to all the contributors who helped for this translation! smile
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by brill at Mar 8, 2010 11:54:16 AM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Hi Puybaret,

Yes I have two screen.

I tried to deactivate one screen and then start sweethome3d, then I was able to detach and attach the 3D view. Also after restarting the second screen.

I then started Sweethome3D again with two screens, there was the error again.

So it is important if two screens are active when starting Sweethome3D

Cheers Brill

Posted by hansmex at Mar 8, 2010 5:20:03 PM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Emmanuel:

If you need a Dutch translation, feel free to contact me.

Hans
----------------------------------------
Dual boot - AMD FX6300 6-core, 16GB ram
Windows 10 Pro, SH3D 6.2 with 8 GB memory allowance
Ubuntu 18.04, SH3D 6.2 with 2 GB memory allowance

Posted by Puybaret at Mar 9, 2010 1:18:22 PM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Brill, I just released version 2.3 Beta 18. Could you check if it works better on your 2 screens configuration?
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by guachi at Mar 9, 2010 7:45:04 PM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Hello Emanuel.

First of all, since this is my first post, let me thank you for your work. I just decided to build a house and thanks to your program I can simulate proposals before discussing with the architects.

It is very helpful.

Now lets talk improvements. I'm using the 2.3 Beta 18 and I decided to make short videos.

Every time I try to make a video in a resolution higher than 320 x 240, Setting 3 (less than "Best"), the program crashes after +/- 4h or processing.

I'm running Vista Ultimate on a Quad processor 2.4Ghz with 4GB RAM, fully dedicated to render the video.

Have you had any feedback from other users? Any plans to improve the rendering algorithms to make it faster?

Thanks,

Daniel

Posted by alied at Mar 10, 2010 1:56:35 AM
Re: Sweet Home 3D 2.3
No Spanish?
If there is no one else, I volunteer.
I mean it.

Posted by Puybaret at Mar 10, 2010 6:08:36 AM
Re: Sweet Home 3D 2.3
alied, don't worry, Pablo Mayordomo is working on it. wink
But it's always good to know that you could help for Spanish localization.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by Puybaret at Mar 10, 2010 6:36:07 AM
Re: Sweet Home 3D 2.3
guachi, I didn't test long videos with all the resolutions I programmed, but I already generate a video during a full night without problems.
By "crash", do you mean the program simply quits without any warning, or the video processing doesn't complete? In the second case, do you have a message or a stack trace in Java console to report?
Did other users have similar problems?

It will be difficult to improve rendering performances in a close future, since rendering engine at quality level 3 and 4 is SunFlow and I'm not the developer of this library. If you can, delete rooms and furniture you won't visit in the video path.

By the way, if you think I missed some formats it's not too late to change the list.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by guachi at Mar 10, 2010 12:53:09 PM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Thanks for answering Emmanuel.


The case I experience is the second. Video rendering halts and doesn't complete.

I tried a Windows 7 PC and behavior is the same.

I'll do it again and send your the trace.

Thx

Posted by guachi at Mar 10, 2010 2:33:13 PM
Re: Sweet Home 3D 2.3
Hi Emmanuel. Here is the message that keeps coming in the console:

Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException
at com.sun.java.swing.plaf.windows.WindowsTableHeaderUI$XPDefaultRenderer.paint(Unknown Source)
at javax.swing.CellRendererPane.paintComponent(Unknown Source)
at javax.swing.plaf.basic.BasicTableHeaderUI.paintCell(Unknown Source)
at javax.swing.plaf.basic.BasicTableHeaderUI.paint(Unknown Source)
at javax.swing.plaf.ComponentUI.update(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.paintComponent(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.paint(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.paintToOffscreen(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager$PaintManager.paintDoubleBuffered(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager$PaintManager.paint(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager.paint(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent._paintImmediately(Unknown Source)
at javax.swing.JComponent.paintImmediately(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager.paintDirtyRegions(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager.paintDirtyRegions(Unknown Source)
at javax.swing.RepaintManager.seqPaintDirtyRegions(Unknown Source)
at javax.swing.SystemEventQueueUtilities$ComponentWorkRequest.run(Unknown Source)
at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(Unknown Source)
at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(Unknown Source)
at java.awt.EventDispatchThread.run(Unknown Source)

Posts: 57   Pages: 6   [ Previous Page | 1 2 3 4 5 6 | Next Page ]