Print at May 19, 2019 9:30:20 AM View all posts in this thread on one page
Posted by MartinSK at Feb 2, 2017 8:12:43 AM
terrible mad rendering in 5.4 version!!
Can somebody help me please. I upgrade my sh3d to 5.4 version and look what happened. This is the picture I made in 5.3 version
And now I try to made the same one in 5.4 version... and this is the terrible result
Look at the floor or windows or wooden cabinet... Textures completely destroyed!!!! crying crying crying crying . What to do???? On 3D view I still have the same texture look like before. But the renderer is mad!!!!

Posted by MartinSK at Feb 2, 2017 8:42:04 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
OK problem resolved... I reinstalled it back to 5.3 version...

Posted by Puybaret at Feb 2, 2017 9:22:36 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
As the global tint of the texture seems correct, this makes me think that the texture isn't completely ignored just not correctly mapped confused sad
Could you send me a simplified version of your .sh3d file showing the problem please?

By the way, very nice images! smile
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by MartinSK at Feb 2, 2017 9:43:01 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
Hello Emmanuel. Thank you very much.
Not sure if I understand but I am working on it. I mean you need the project file.. Not sure where the problem is. yes I will send it to you. When I reinstalled it back to 5.3 version everything is OK now. Maybe it's a combination of two different problems. I bought new comp with 4K display... And 4k display+5.4 version=problem... I am not sure...

Posted by Puybaret at Feb 2, 2017 10:17:03 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
I think you tried to render your image with Enko Nyito plug-in, and should rather use his latest Photo-video rendering plug-in.
I'm going to update the plug-ins page accordingly.

For HiDPI screen issues, please look here.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by MartinSK at Feb 2, 2017 10:27:56 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
OOOOh... Thank you.. Yes interior pictures I still made by Enko Nyito's plugin because it runs a little faster on my comp. Yes.... there could be the problem...
Heh...and the second problem... 4k display. I read a lot of threads here but I am really not sure how to change the settings. I am able to made projects with small icons and small text. I hope you understand. It's not problem.. But sure... bigger could be better smile

Posted by MartinSK at Feb 2, 2017 10:40:06 AM
Re: terrible mad rendering in 5.4 version!!
aaaaah... sorry I missed your link.... I see it now