Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Help  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 22
Posts: 22   Pages: 3   [ Previous Page | 1 2 3 ]
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 13836 times and has 21 replies Next Thread
digitaltrails
Member



New Zealand
Joined: Dec 28, 2014
Post Count: 45
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Change color plugin - broken in v5.2

The plugin code is removing the alpha when comparing colours, which isn't a problem. But its also removing the alpha when changing them - this is causing the issue I'm seeing.

Looking at the code, it seems I was originally concerned about preserving the destination's original alpha. Only if the new colour has a non 0xFF alpha, should the new alpha be used). I had disabled this as extraneous.

I've fixed the code, and re-enabled alpha preservation of the destinations original alpha. So far it looks good. Once I've done some more testing I'll put up a new version.
[Mar 4, 2016 3:29:28 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    https://www.flickr.com/photos/digitaltrails/ [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
digitaltrails
Member



New Zealand
Joined: Dec 28, 2014
Post Count: 45
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Change color plugin - broken in v5.2

I put up a fixed version 1.1 of the Change Color Plugin at sourceforge:

https://sourceforge.net/p/sweethome3d/plug-ins/14/#9ea3

The plugin now preserves the existing alpha (transparency) of an item's colour. This means that visible things should stay visible.

I also added a special case to restore the alpha of item's broken by the bug. If a colour is changed to itself, the alpha is set to the alpha of the new colour (which is always FF). So I made all my kitchen cabinets visible again by changing colour #E5E4DB to the same colour #E5E4DB. (Manually un-setting invisible causes the colour to be lost).

Lastly, I fixed a bug where the plugin was failing to detect when a texture was present (if a texture is present it overrides colour).
[Mar 4, 2016 8:08:48 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    https://www.flickr.com/photos/digitaltrails/ [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Posts: 22   Pages: 3   [ Previous Page | 1 2 3 ]
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2017 eTeks - All rights reserved