Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Help  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 3
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 2530 times and has 2 replies Next Thread
pandel
Newbie




Joined: May 23, 2017
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
confused Bad render quality - can't find the reason

Hi!

I'm using SH3D for the first time and I like it very much. But always when I try to render an image, regardless of the quality settings or image size, quality is very bad (noise, not sharp). I'm sure, I'm doing something wrong, but I can't find out what actually...

I'm using the latest version, 5.4 portable 64bit on Windows 7 pro 64bit. My graphics card is a Intel HD 4600 builtin Lenovo T540 laptop.

Here are some examples, where you can see, that it is absolutely independent of image size or viewport or what not...

Aerial view:


Same view, different settings:


FPV view with hight settings:


The result:



I hope, someone can help me...

Regards,
Holger
[May 23, 2017 12:43:22 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

FRANCE
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 1485
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Bad render quality - can't find the reason

Hi!
I'm using SH3D for the first time and I like it very much. But always when I try to render an image, regardless of the quality settings or image size, quality is very bad (noise, not sharp). I'm sure, I'm doing something wrong, but I can't find out what actually...
I'm using the latest version, 5.4 portable 64bit on Windows 7 pro 64bit. My graphics card is a Intel HD 4600 builtin Lenovo T540 laptop.
Here are some examples, where you can see, that it is absolutely independent of image size or viewport or what not...
I hope, someone can help me...
Regards,
Holger
Hi,

Did you see advanced parameters (for you : Tiefenscharfe) ?

You can see more examples in gallery section...

smile
----------------------------------------
with W10 64b 1709 (16.299.125) / Core i7-4790 - RAM 16 MB / GeForce GTX770 2 Go Full HD
sh3d 5.6 with java 1.8.0_144 & java3D 1.6.0
[May 24, 2017 5:35:22 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
pandel
Newbie




Joined: May 23, 2017
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Bad render quality - can't find the reason

Yes, thanks! I mostly solved the problem by using "Standard", not "Tiefenschärfe" and settings a really high resolution. But will go through the gallery, too!
[May 24, 2017 12:33:11 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2017 eTeks - All rights reserved