Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Help  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 6
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 645 times and has 5 replies
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 5837
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Sweet Home 3D 5.6

For your information, I released Sweet Home 3D 5.6 tonight.
It's a maintenance release that fixes some bugs and regressions listed here.
Many thanks to the users who reported them smile
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Oct 25, 2017 7:17:05 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest    http://www.eteks.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
gargantua
Newbie



panama
Joined: Oct 29, 2017
Post Count: 1
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 5.6

hello,

I have an issue with my update.
I have a file made in the 5.5, that I cant open entirely with the 5.6.
Nothing appear on my floorplan screen and the grid disapeared too.
Can you help me please, and sorry for my bad english.
[Oct 29, 2017 5:37:17 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 5837
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 5.6

Try to reinstall Sweet Home 3D 5.5 and check if you can open your file. If it's not the case, that must be an other issue.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Oct 29, 2017 8:33:38 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest    http://www.eteks.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Ceciliabr
Advanced Member
Member's Avatar

Denmark
Joined: Jul 7, 2013
Post Count: 205
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 5.6

Version 5.5, September 6, 2017

Made doors and windows always cut out the both sides of the walls to which they are added.


When opening a project after upgrading to 5.6 from 5.2, I noticed a side effect of this enhancement:
We can no longer make custom cut-outs in walls, like making a niche - or, as in my case;
create a basin for a kitchen sink – since any insert will cut clean thru the entire wall.




The illustration shows the old project ( 5.2 ) opened in v 5.6. The old cut-outs are not affected, but it's impossible to make new ones.

Just mentioning - in case you were unaware...


cec
[Oct 30, 2017 6:26:45 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    http://cecprojects.wordpress.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

FRANCE
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 1475
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 5.6

Hi,

Today, windows 10 fall creators update : downloaded and installed

SH3D 5.6 : tested OK...

smile
----------------------------------------
with W10 64b 1709 (16.299.125) / Core i7-4790 - RAM 16 MB / GeForce GTX770 2 Go Full HD
sh3d 5.6 with java 1.8.0_144 & java3D 1.6.0
[Nov 1, 2017 12:21:55 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 5837
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 5.6

As explained here:
Doors and windows now always cut out both sides of straight or round walls when they are parallel or tangent to them [...] To avoid changes in your existing designed plans, this feature will work only for newly added doors and windows, except for service hatches that will continue to dig walls if they partly cover the wall thickness.

This is exactly what you experienced, the niches you created with transparent boxes with Sweet Home 3D 5.2 are still here when you open your file in Sweet Home 3D 5.6, but the new ones created from the catalog (not the ones copied - pasted from the existing file) always cut out the both sides of walls. If you don't want this behavior, use a service hatch setting its material to transparent. You may still use the transparent box like in previous versions only if you include it in a sh3f file and set its doorOrWindowWallCutOutOnBothSides# property to false in the PluginFurnitureCatalog.properties file, like in the DiggingInvisibleBox.sh3f file attached to this post.
----------------------------------------
Attachment DiggingInvisibleBox.sh3f (8553 bytes) (Download count: 26) (An invisible box that doesn't cut out both sides of a wall in Sweet Home 3D 5.5+)

----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Nov 2, 2017 1:11:43 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest    http://www.eteks.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2017 eTeks - All rights reserved