Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 4
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 1401 times and has 3 replies Next Thread
abracadabuda
Newbie




Joined: Dec 15, 2013
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Error when open sh3d: Room points must containt at least two points

Hi,
I have problem opening file that I edited with AdvancedEditing plugin.

I tried to open it with java console, and here is the error:

java.lang.IllegalStateException: Room points must containt at least two points
at com.eteks.sweethome3d.model.Room.<init>(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.io.HomeXMLHandler.createRoom(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.io.HomeXMLHandler.endElement(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.AbstractSAXParser.endElement(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentFragmentScannerImpl.scanEndElement(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentFragmentScannerImpl$FragmentContentDriver.next(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentScannerImpl.next(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.XMLDocumentFragmentScannerImpl.scanDocument(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XML11Configuration.parse(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.XMLParser.parse(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.parsers.AbstractSAXParser.parse(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.SAXParserImpl$JAXPSAXParser.parse(Unknown Source)
at com.sun.org.apache.xerces.internal.jaxp.SAXParserImpl.parse(Unknown Source)
at javax.xml.parsers.SAXParser.parse(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.io.DefaultHomeInputStream.readHomeXML(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.io.DefaultHomeInputStream.readHome(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.io.HomeFileRecorder.readHome(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.viewcontroller.HomeController$34.call(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.viewcontroller.HomeController$34.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at com.eteks.sweethome3d.viewcontroller.ThreadedTaskController$1.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)
at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)


I tried to remove the plugin from Sweet Home 3D folder, but the error still occurs.

Is it possible to recover the file?

Thanks in advance,
Matus
[Nov 5, 2018, 2:49:42 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7483
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error when open sh3d: Room points must containt at least two points

I don’t think it will be difficult to repair your file. If you know XML, you just have to remove the <room> element that contains 2 or less <point> children in the Home.xml entry of your SH3D file. If this sounds too complicated for you, send it to me.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Nov 5, 2018, 10:46:40 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
abracadabuda
Newbie




Joined: Dec 15, 2013
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error when open sh3d: Room points must containt at least two points

Great it worked!

For others:
You have to unzip the sh3d file, remove the fault <room> element from Home.xml as Emmanuel wrote, and zip it back to sh3d file.

Emmanuel, thanks a lot.
Matus
[Nov 6, 2018, 9:00:46 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7483
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error when open sh3d: Room points must containt at least two points

It's great you could achieve it by yourself! cool
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Nov 6, 2018, 9:24:43 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2021 eTeks - All rights reserved