Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 10
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 867 times and has 9 replies Next Thread
docsnyder
Newbie



Germany
Joined: Apr 18, 2020
Post Count: 1
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
[Q] Merge several plans

Hi sweeties!
Although my question should not be hard to be answered, I didn't find any solution via FAQ or google.
Question: I made plans of several rooms separately. Now, I want to make a new plan "my flat" merging all the single plans into "one" single plan. How this can be done?
As a first guess, I marked all objects of a room and copied them into the clipboard. But, creating a new plan (the "big one") opens a new window (instead opening a new plan as a new TAB inside the already running application). Within the new plan, the "paste" option is inactive, so I can't paste the content of the clipboard.
Any idea? What I am doing wrong?
Any help is appreciated.
[Apr 18, 2020, 4:10:25 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
hansmex
Advanced Member
Member's Avatar

Netherlands
Joined: Sep 26, 2009
Post Count: 3483
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

You can have more than one instance of SH3D running at the same time. Copy in #1, than paste in #2.

H
----------------------------------------
Dual boot - AMD FX6300 6-core, 16GB ram
Windows 10 Pro, SH3D 6.2 with 8 GB memory allowance
Ubuntu 18.04, SH3D 6.2 with 2 GB memory allowance
[Apr 18, 2020, 5:18:20 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
dorin
Advanced Member
Member's Avatar

Romania
Joined: Apr 24, 2014
Post Count: 243
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

On the new plan click on plan window or on furniture list then You could paste what You have in clipboard.
----------------------------------------
A computer program does what you tell it to do, not what you want it to do. Murphy's Law (Greer's Third Law)
When all else fails, read the instructions.Murphy's Law
[Apr 18, 2020, 8:41:39 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Shroom
Newbie




Joined: Aug 13, 2020
Post Count: 1
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

Hi, it says this doesn't work on Linux maybe, and unfortunately it doesn't. So is there another option?
[Aug 13, 2020, 2:28:47 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7233
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

What error or unexpected behavior do you get?
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Aug 14, 2020, 6:29:24 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
otadmin
Member




Joined: Dec 17, 2017
Post Count: 43
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

Same problem here. Have 2 instances open. Copy a wall in one and try to past into the other. But nothing happens.
LinuxMint20 cinnamon, SH3D 6.2
[Sep 1, 2020, 11:27:40 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7233
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

Open the second instance from the first one, with File > Open or File > Open recent, and be sure to give the focus to the plan in the document where you want to paste items.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Sep 1, 2020, 1:18:31 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
otadmin
Member




Joined: Dec 17, 2017
Post Count: 43
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

Can confirm that the last advice is working! Thanks for a useful program with many features.
[Sep 2, 2020, 7:57:30 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
harbinger
Member
Member's Avatar

US
Joined: Feb 27, 2014
Post Count: 77
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

This nifty trick should go into the help manual...
----------------------------------------
[Edit 1 times, last edit by harbinger at Sep 4, 2020, 7:09:12 AM]
[Sep 3, 2020, 3:54:30 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
otadmin
Member




Joined: Dec 17, 2017
Post Count: 43
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: [Q] Merge several plans

There is a nifty trick as I discovered using it.
The opened 2nd instance needs more then one level. If it has 2 levels, I can only copy to level 0.
Something I can live with once I know it. I use it as I designed a 4 storey villa. To create the interior with furniture and wallpaper I copy each storey into an extra file. This way my file size stays smaller too.
[Sep 4, 2020, 6:51:10 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2020 eTeks - All rights reserved